Website deel jouw droom voor Nederland online!

Deel jouw droom voor ons land

Deel jouw droom voor ons land! Vanaf vandaag is de website van Deel jouw droom online en kunt u uw droom voor de toekomst van het land laten weten aan de aanstaande koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Uw droom in het boek

De meest bijzondere inzendingen worden door het Nationaal Comité Inhuldiging geselecteerd en gebundeld in een boek.Het boek wordt aan elk huishouden in Nederland cadeau gedaan.

Inspiratie voor de Koning

,,Het gaat erom de nieuwe koning te inspireren”, zegt Marieke Visser van de Nationale Postcode Loterij die het project mogelijk maakt. ,,Het boek moet koning Willem-Alexander een beeld geven wat de wensen van het volk zijn en wat van hem verwacht wordt.” Een jury van bekende Nederlanders beslist welke dromen er in het boek terechtkomen.

Deel jouw droom!

Wat is uw droom? Het mag een verhaal zijn, een gedicht, maar ook een lied, een beeld, een schilderij, een korte film, of een ander kunstwerk. ,,Wij verwachten veel korte berichten als: ´Meer veiligheid op straat´, maar het hoeft natuurlijk niet altijd heel politiek te zijn”, benadrukt Visser. ,,Uiteindelijk gaat het om dromen en die kunnen alle vormen aannemen.”

Dromen kunnen via Deel Jouw Droom worden ingestuurd.