Feestplan inhuldiging Koning WA bekend!

Inhuldiging 30 april

Wat is jouw toekomstdroom? Dat is de vraag die Hans Wijers, voorzitter van het Nationaal Comité Inhuldiging, indirect stelde aan alle Nederlanders. Hij riep op toekomstdromen voor Nederland in te sturen.

Inhuldiging Koning in teken van toekomstdromen

Toekomstdromen staan centraal tijdens een persconferentie vanmiddag werden de plannen bekend gemaakt voor de inhuldiging op 30 april van Willem-Alexander. Onder het motto ‘mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning’ mogen mensen hun interpretatie en visie binnenkort insturen op Mijndroomvooronsland.nl. De toekomstdromen kunnen op allerlei manieren verbeeld worden: tekeningen, verhalen, liedjes, muziekstukken, enzovoorts. ‘De invulling is vrij’, aldus Wijers.

Gratis boek voor iedereen

De staalkaart van alle Nederlandse dromen en ambities, die zo ontstaat, worden verzameld. De mooiste inzendingen worden gebundeld in een boek en aangeboden aan Willem-Alexander, Máxima en Koningin Beatrix. Later dit jaar krijgt ook elk huishouden in Nederland een gratis exemplaar.

Inhuldiging Koning in teken van Saamhorigheid

Het Nationaal Comité Inhuldiging ambieert 30 april als een ‘prachtige dag om de saamhorigheid te vieren’. ‘Het nieuwe koningschap is een goed moment om vooruit te kijken. We moeten stilstaan bij de toekomst van ons Koninkrijk der Nederlanden’, zei Wijers tijdens de bekendmaking van het programma voor de inhuldiging van onze toekomstige Koning Willem Alexander.

Koningsspelen en koningslied

Alle festiviteiten in Nederland beginnen al op 26 april. Het comité introduceert die dag de ‘koningsspelen’. Op deze dag worden alle basisscholen in de gelegenheid gesteld om een nationale sportdag te organiseren voorafgegaan door een nationaal ontbijt. Een ander plan is het koningslied. Het is de bedoeling dat op 30 april, de dag van de Inhuldiging, zo veel mogelijk Nederlanders op één moment hetzelfde lied zingen. Verschillende artiesten zijn uitgenodigd om samen het lied voor het nieuwe koningspaar te componeren.

Bekijk snel het voorlopige programma Inhuldiging Koning Willem Alexander.