Koningsdag 2015 programma

Koningsdag Nederland 27 april 2014Koningsdag 2015 vindt plaats in Dordrecht. Het Koningsdag 2015 programma duurt van ongeveer 11.00 – 13.15 uur. In dit tijdsblok is de koninklijke familie in het centrum van Dordrecht te vinden. Tijdens het bezoek wordt er een programma afgewerkt. Benieuwd naar de inhoud hiervan? Wij vertellen je er graag alles over!

Grande Parade

Het begint allemaal met de Grande Parade. De koninklijke familie zal dit prachtige schouwspel aanschouwen, maar ook de bezoekers kunnen genieten van een prachtig spektakel!

Vaarroute

Aansluitend zal de koninklijke familie een boottocht maken naar de grote kerk in Dordrecht. Vanaf de kades in het centrum kunt u de koninklijke familie bewonderen. Nu alleen nog even hopen op mooi weer natuurlijk!

Bach en de regio

Om 11.50 uur begint er een onderdeel waar niet iedereen bij aanwezig kan zijn. Alleen genodigden kunnen dit onderdeel mee maken. Toch kun je het toch zien, maar dan moet je op de televisie meekijken of in het centrum van Dordrecht naar één van de televisie schermen kijken.

Elektrische bus

Het Scheffersplein is de volgende bestemming van de koninklijke familie. Deze route wordt afgelegd met een elektrische bus.

Made in Dordrecht

Zoals in elke stad worden tal van streekproducten gemaakt, zo ook in Dordrecht! De koninklijke familie maakt tijdens het onderdeel “Made in Dordrecht” kennis met al deze lekkere producten. Dit onderdeel begint rond 12.15 uur.

Opening hof van Nederland

Dit onderdeel is wederom alleen voor genodigden. Wil je het toch bekijken, volg het dan op televisie schermen in de stad of op televisie.

Dordtse jeugd is het einde

Het laatste onderdeel begint rond een uur of 12.45 uur. Het Statenplein is de locatie voor het laatste onderdeel. De dag wordt hier afgesloten met muziek, feest en dans!