Koningsdag 2015

Koning Willem-Alexander, gefeliciteerd met uw 48ste verjaardag vandaag!!!

 

Koningsdag 2014

Koningsdag 2015 wordt dit jaar voor het eerst op 27 april gevierd. Deze officiële feestdag vindt plaats op de verjaardag van koning Willem-Alexander. Vorig jaar werd koningsdag een dag eerder gevierd, omdat de 27e toen op een zondag viel.

Koningsdag 2015 op 27 april

De koninklijke familie gaat tijdens koningsdag 2015 naar Dordrecht. Ze zullen hier een ochtendprogramma afwerken.

Programma koningsdag 2015

Het officiële programma is inmiddels bekend, lees het volledige programma.

Koningsdag

Koningsdag is sinds vorig jaar verplaatst naar 27 april, maar is sinds 1948 de nationale feestdag van het Koninkrijk der Nederlanden. Het is een nationale feestdag ter ere van de regerende koning of koningin.

De geschiedenis van koningsdag

De oorsprong van koningsdag ligt in 1948 toen koningin Juliana haar verjaardag wilde vieren met alle Nederlanders. Vrijwel iedereen in het hele Koninkrijk kreeg die dag vrij om deel te nemen aan allerlei festiviteiten. Het hele land kleurt tegenwoordig oranje op vrijmarkten, fietstochten en grote feesten in steden als Amsterdam en Eindhoven.

Traditioneel brengt de koning of koningin samen met de koninklijke familie een ceremonieel bezoek aan een of meerdere gemeenten ergens in het land. Koningsdag wordt op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander.