Koningsnacht 2013 op 30 april!

Koningsnacht

Koningsnacht 2013 in plaats van Koninginnenacht 2013. Dat geniet de voorkeur van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. Als het aan hem ligt komt er een groot feest in Amsterdam na de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Koningsnacht 2013

Door de nacht na de troonwisseling een feest als Koningsnacht te organiseren hoopt burgemeester Van der Laan de druk op de avond en nacht voor 30 april weg te nemen. Festiviteiten tijdens de traditionele Koninginnenacht op 29 april zullen in delen van de hoofdstad ingekort moeten worden in verband met de ceremonies op de Dam op 30 april, zo zei de burgervader op AT5.

Geen Koninginnenacht?

De kans is groot dat er de nacht na de inhuldiging volop gefeest wordt, Koningsnacht dus. Geprobeerd gaat worden om ook de nacht ervoor gewoon Koninginnenacht te vieren. Burgemeester van Amsterdam Van der Laan bevestigde dat vrijdag aan de Amsterdamse zender AT5.

Aangepaste sluitingstijden

Er zullen wel eisen gesteld worden aan sluitingstijden van horeca, vanwege de gebeurtenissen rondom de troonswisseling de volgende dag. Door een Koningsnacht 2013 na de inhuldiging te organiseren, hoopt de burgemeester dat Koninginnenacht minder druk bezocht wordt.