Koningsontbijt voor kinderen en voedselbank

Koningsontbijt Kinderen en voedselbank


Baukje en MartijnDoor Baukje en Martijn

Een heerlijk koningsontbijt stond er op tafel. Eerst voor de kinderen en later ook voor de voedselbank. De goed gevulde voedsel-pakketten zorgden voor een heerlijk ontbijt. Kinderen aten in de klas, voordat de sportochtend begon. Eten dat over was, ging naar de voedselbank.

Kinderen genoten o.a. van boterhammen met pindakaas en chocoladepasta. Ook was er ontbijtkoek, melk en kleine tomaatjes. Tijdens het ontbijt keken de kinderen naar de live uitzending van het jeugdjournaal, waarop Willem-Alexander en Maxima te zien waren en de koningsspelen openden.

Koningsspelen

Op de Sporckt werd gesport en waren er veel oud Hollandse spelletjes zoals spek happen, spijker poepen, zaklopen en sjoelen. latje trap, tafelen en penalty schieten. Alle kinderen namen deel aan de spelen, behalve een aantal kinderen van groep 8. Zij begeleidden de kleuters. Ook de leerkrachten waren enthousiast: “Het is erg leuk dat de kinderen allemaal gingen sporten en samen ontbijten. Het is iets nieuws en verfrissend om samen iets te doen.

Koningsontbijt voor voedselbank

Na het koningsontbijt kwam de voedselbank om het eten wat over was op te halen. Weggooien is zonde en daarom gaf de school een aantal goedgevulde pakketten aan de voedselbank.