Koningsspelen 2014

De Koning aanwezig bij de spelen in Ens
De Koning aanwezig bij de spelen in Ens

***
Koning Willem-Alexander opnde de Koningsspelen in Ens
Met een oranje fluitje heeft onze Koning het startsignaal gegeven voor de Koningsspelen. Ruim 1,1 miljoen kinderen van ruim 5400 basisscholen doen mee. In Ens bezocht Willem-Alexander 3 basisscholen. Het Lichtschip, De Horizon en De Regenboog. De kinderen van al deze scholen begonnen  daarna aan een wereldrecordpoging om met zoveel mogelijk kinderenntegelijkertijd te zingen en te dansen. Ze deden dit op het nummer ‘doe de Kanga’ van Kinderen voor Kinderen. Naar schatting doen 160.000 kinderen mee. Het oude record ligt in India, waar 16.000 kinderen samen dansten en zongen. Of dit record is verbroken maakt het Guiness Book of Records over een maand bekend. Voorafgaand aan de Koningsspelen kregen alle leerlingen een voedzaam en gezond ontbijt. Koning Willem Alexander benadrukt het belang van een goed ontbijt en sport.
***

Koningsspelen op 25 april 2014

De koningsspelen 2014 zijn op vrijdag 25 april worden gehouden. Het is een vrolijke en sportieve dag voor alle kinderen in het basisonderwijs. De koningsspelen 2014 zijn een feestelijke sportdag die wordt voorafgegaan door een gezond schoolontbijt.

Bekijk hier de koningsspelen van 2013 op een basisschool in Tilburg.

Geschiedenis Koningsspelen

De koningsspelen zijn ontstaan in 2013 en vormden het begin van het officiële programma rondom de troonswisseling van koning Willem-Alexander. Het Nationaal Comité Inhuldiging besloot samen met koning Willem-Alexander de koningsspelen te houden tijdens de Nationale Sportweek. Aan de koningsspelen deden in 2013 1,3 miljoen kinderen mee op 6500 scholen.

Waarom de koningsspelen

Koning Willem-Alexander is een groot liefhebber van sport en zat als kroonprins in Nationaal Olympisch Comité. De oranjes zijn in een verre geschiedenis al verbonden met sport. Lees meer daarover op de website van het NOC*NSF.