Koningsspelen op bijna 4000 scholen

Koningsspelen 2013

In een week tijd hebben al bijna 4.000 basisscholen zich aangemeld voor de Koningsspelen. Ruim 800.000 leerlingen zullen samen gaan sporten op 26 april.

Enthousiasme

Richard Krajicek is verheugd met dit aantal: “Ik vind het enthousiasme voor de Koningsspelen inspirerend en aanstekelijk”, zegt Richard Krajicek van het Nationaal Comité Inhuldiging. Hij roept de overige basisscholen, die ook willen meedoen, op om zich uiterlijk op 2 april aan te melden. “Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de postpakketten en de ingrediënten voor het ontbijt op tijd op de scholen zijn.”

Aanmelden Koningsspelen

Basisscholen die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat doen via de website van de Koningsspelen. De inschrijving is vorige week maandag gestart. Aanmelden kan t/m 2 april.

Koningsontbijt

Alle aangemelde scholen beginnen de Koningsspelen met een gezond ontbijt. Het ontbijt wordt door Jumbo Supermarkten samen met leveranciers en het Nationale Schoolontbijt verzorgd. De ontbijtpakketten worden kosteloos verstrekt aan de scholen.

Belangstelling voor sport

Door de massale aanmeldingen en initiatieven blijkt dat er veel belangstelling is voor sport. Krajicek: “Het is geweldig om te zien hoe scholen, sportverenigingen, bedrijven, gemeenten en ouders samen de schouders zetten onder de organisatie. Het laat zien dat er veel animo is om het thema sport en beweging op de kaart te zetten en om het aanstaande Koninklijk Paar een eerbetoon te brengen.”