Koningsspelen op de Sporckt een succes!

Koningsspelen op de Sporckt

De koningsspelen op basisschool de Sporckt waren een grandioos succes. Bijna 700 kinderen namen op de grootste school van Tilburg deel aan het koningsontbijt en de sportochtend.

Ontbijt

Om half negen waren de tafels gedekt en genoot iedereen van een koninklijk ontbijt. Boterhammen met pasta, leverpastei en jam hadden gretig aftrek bij de jeugd. Ook minitomaatjes, appels, chocomel en melk stonden op tafel.

Enschede

Tijdens het ontbijt keken de kinderen in de klas naar de landelijke aftrap in Enschede. Het aanstaand koninklijk paar Willem Alexander en Maxima telden met twee scholen af tot het officiële startschot voor de sportochtend in heel Nederland.

Koningsspelen

De koningsspelen op de Sporckt leken even in het water te vallen door een flinke regenbui, maar dankzij vele behulpzame ouders kon het programma gewoon doorgaan. De activiteiten werden naar diverse klaslokalen verplaatst.

Kinderen speelden oud-Hollandse spelen zoals spijker poepen, spek happen en sjoelen. Ook werd er gesport. Diverse intensieve activiteiten waren er zoals bank springen, penalty schieten, hinkelen en zaklopen. Zelfs na het ontbijt werd er voor de kinderen goed gezorgd. De kinderen kregen wat te drinken en konden kiezen uit een appel, poffertjes of popcorn.

Groep 8 als hulp

Kinderen van groep 8 hadden een koninklijke rol tijdens de koningsspelen. Zij begeleidden de kleuters en hielpen hen op weg naar de diverse spellen. Zes achtstegroepers van basisschool de Sporckt waren deze ochtend verslaggever en verzorgden het nieuws namens de school. Vier kinderen maakten twee artikelen en twee andere kinderen maakten een podcast over de koningsspelen.

Verslag van Koningsspelen

Kim en Rosa

Artikel “Koningsspelen Sporckt groot succes

Baukje en Martijn

Artikel “Koningsontbijt voor kinderen en voedselbank

Zoë en Matthijs

Podcast Koningsspelen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.