Koningsspelen Sporckt groot succes

Koningsontbijt en Koningsspelen

Kim en RosaDoor Kim en Rosalie

De Koningsspelen waren een groot succes vanmorgen. ondanks de regen gingen deze sportdag gewoon door. Veel scholen hielden rekening met de buien en verplaatsen de spelletjes naar binnen. Ook op basisschool de Sporckt werden de koningsspelen gehouden in aanloop naar de troonwisseling a.s. dinsdag.

Ook directeur Huub van der Mijl vindt het een bijzonder moment: “Een nieuwe koning is een uniek feest, omdat een troonswisseling maar maximaal 2 keer in je leven voorkomt. Ik vond¬†Koninginnedag¬†altijd een leuk en gezellig feest”.

Koningsontbijt

’s Ochtends was er een gezond en feestelijk ontbijt. Tijdens het ontbijt keken de kinderen naar de landelijke aftrap van Willem-Alexander en Maxima. Dat was het teken dat alle scholen konden beginnen met de Koningsspelen.

Koningsspelen

De koningsspelen waren een groot succes. Eerst zouden de spellen buiten gespeeld worden, maar door de regen werd alles snel naar binnen geplaatst. Wij spraken met Steve, Carlos en Robin waren enthouasiast: “De spelletjes zijn leuk en het is super gezellig, zegt een van de kinderen”. Een ander zou het wel weten als hij Koning zou zijn: “Ik zou langere pauzes maken op de basisschool”. Het leukste spel was Latjetrap: “Je mag dan met een voetbal schieten”.