Koningsspelen van start!

Koningsspelen 26 april 2013

Ruim 1.3 miljoen kinderen en ruim 6500 basisscholen keken ernaar uit: De koningsspelen gaan vandaag van start, vooraf gegaan door een koninklijk ontbijt.

Ontbijt

Voordat de leerlingen gaan genieten van de Koningsspelen, gaat iedereen eerst met de hele school aan tafel voor een gezond en feestelijk Koningsontbijt. Een gezond ontbijt dat cruciaal is voor genoeg energie tijdens een sportdag. Het ontbijt bevat gezonde en ook oer-Hollandse producten als ontbijtkoek, hagelslag, volkoren brood en melk.

Startsein Koningsspelen

Na het ontbijt, omstreeks half tien, klinkt er van Enschede het startsein dat door prins Willem-Alexander en prinses Máxima gegeven wordt. Kinderen beginnen dan aan de Koningssportdag. De exacte invulling van de sportdag is aan de deelnemende scholen zelf overgelaten.

De start van de Koningsspelen is live te volgen op radio en televisie.

Troonwisseling

De sportdag staat in het teken van de troonswisseling. Het is de eerste keer dat er in Nederland zo’n groot sport sportevenement is georganiseerd voor kinderen. De organisatie van de Koningsspelen is in handen van een werkgroep van het Nationaal Comité Inhuldiging onder aanvoering van oud-tennisser Richard Krajicek.

Liveblog Koningsspelen

Volg de de Koningsspelen via ons liveblog of op twitter @koningsdag_Ned live te volgen op deze website. Ga snel naar deze pagina voor de laatste updates van de Koningsspelen.