Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een vrolijke en sportieve dag voor alle kinderen in het basisonderwijs. Deze Koningssportdag staat centraal binnen deze feestelijke sportdag en wordt voorafgegaan door een gezond maar vooral feestelijk schoolontbijt. De sportdag vindt plaats op vrijdag 26 april 2013 in het hele Koninkrijk.

Koningsspelen

Elke school mag op 26 april zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden ingevuld. Scholen worden uitgedaagd de Koningsspelen zo creatief mogelijk in te vullen.

Koningsspelen

De meest creatieve invullingen maken kans op een persoonlijke ontmoeting met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima!

Het Koningsontbijt

Voordat de leerlingen starten aan de Koningssportdag, gaat iedereen eerst met de hele school aan tafel voor feestelijk en gezond schoolontbijt. Een gezond ontbijt is namelijk cruciaal voor genoeg energie om lekker te kunnen bewegen.

De Koningssportdag

De Koningssportdag start na het Koningsontbijt en wordt door iedere school zelf ingevuld. De toekomstige Koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima zullen die na het schoolontbijt de officiële aftrap verzorgen voor de Koningsspelen.

Programma Koningsspelen

Hieronder het programma van de Koningsspelen:

8.30

Gezond en feestelijk Koningsontbijt op school

9:30

Landelijke, gezamenlijke aftrap met het Koninklijk paar (live op tv en radio)

9:45

Aanvang sportdag

Meer informatie vind je op de website van de Koningsspelen.