Mogelijk jaarlijkse koningsspelen

Koningsspelen opening

De koningsspelen waren zo’n groot succes, dat er mogelijk een vervolg komt. Richard Krajicek zei dat vanochtend tijdens de eerste editie van de nationale kindersportdag. Hij hoopt samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima op een jaarlijks evenement. Krajicek is lid van het Nationaal Comité Inhuldiging en leidt de organisatie van de Koningsspelen.

Koningsspelen 2013

Het aanstaande koningspaar opende vanochtend de Koningsspelen in Enschede. Ruim 1,3 miljoen basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk sportten ter ere van de troonswisseling.

Koningsspelen Amsterdam

Ook in Amsterdam was het een succes. De gemeente wil de sportdag voor basisschoolkinderen ieder jaar gaan organiseren. In Amsterdam liet Wethouder Eric van der Burg (zorg en sport) weten dat het de bedoeling is om de Koningsspelen vanaf nu iedere vrijdag voor Koningsdag te houden.

157 scholen

In de hoofdstad deden 157 scholen mee aan de Koningsspelen. De kinderen begonnen de dag met een gezond ontbijt om daarna te gaan sporten. Wethouder Eric van der Burg: ‘Kinderen, scholen en vrijwilligers waren enthousiast. We hebben laten zien dat gezond eten en bewegen ook echt leuk is.’

Jaarlijkse koningsspelen

Oud-tennisser Richard Krajicek liet weten blij te zijn met het enthousiasme van zo’n grote gemeente als Amsterdam om het evenement te laten terugkeren. Volgens Krajiceks woordvoerder is het nog te vroeg om te zeggen of meer gemeenten een jaarlijkse Koningsspelen te willen organiseren. Daar wordt volgens hem de komende maanden over nagedacht.