Tilburg in 2017 decor van actie!

Tilburg ontvangt het Koninklijk gezelschap op 27 april 2017!

Dit jaar bestaat het programma uit “werelden”. Elk onderdeel oftewel wereld vertelt een stukje van het verhaal van Tilburg. De koninklijke familie doorloopt dit jaar het volgende programma:

 • Wereld een: aankomst
 • Wereld twee: groots welkom
 • Wereld drie: carnaval der culturen
 • Wereld vier: Tilburg bouwt een feestje
 • Wereld vrijf: Tilburg onderwijsstad
 • Wereld zes: Tilburg in geuren en kleuren
Tilburg kleurt oranje op 27 april 2017!
Tilburg kleurt oranje op 27 april 2017!
 • Wereld zeven: urban sports
 • Wereld negen: het groene hart van Brabant
 • Wereld tien: Tiburg toen
 • Wereld elf: Tech festival
 • Wereld twaalf: De Heuvelpoort
 • Wereld dertien: grand finale

Koningsnacht

Koningsnacht

koningsnacht

Met de verandering van Koninginnedag naar Koningsdag is er nog een traditie die gelukkig niet verandert. Namelijk de traditionele Koninginnenacht, alleen de naam wordt verandert in, hoe kan het ook anders, Koningsnacht. Enkel in Den Haag zal dit Koningsnach gaan heten….
In Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Alkmaar  en in tal van andere steden zal deze nacht groots uitgepakt worden. Een kleine greep uit de programma’s:

Alkmaar
De vrijmarkt begint hier al in de Koningsnacht!

Rotterdam
Speciale dancefeesten die de hele nacht duren, veel met live muziek
Nacht van Oranje in Ahoy

Apeldoorn
Dansen en swingen bij diverse buitenpodia

Enschede
Speciaal gericht op jongeren

Amsterdam
Hier kun je Koningsnacht al heengaan en pas na Koningsdag weer weggaan, Topfeest!

En uiteraard is in al deze steden dresscode ORANJE !!!

Succesvolle en spontane koningsvaart!

Koningsvaart Amsterdam

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en de princessen Amalia, Alexia en Ariane hebben vanavond het publieke gedeelte afgesloten met een koningsvaart langs Nederlands trots van sport, muziek en cultuur. De avond werd afgesloten met een groet van de Koninklijke marine en Koninklijke luchtmacht met 10 F16’s.

Koningslied

Het koningskoppel startte de vaartocht bij filmmuseum Eye. Daar werd eerst het Koningslied gezamenlijk gezongen vanuit Ahoy Rotterdam. Het omstreden lied werd luidkeels meegezongen door artiesten en het in oranje uitgedoste publiek.

Koningsvaart

Duizenden mensen stonden lang de route op het IJ. Het koninklijk gezelschap was vanaf de kade goed te zien en genoot van optredens van het Nationaal Ballet, de Nederlandse Opera en dj Armin van Buren met het Concertgebouworkest.

Neerlands trots

De vaartocht startte bij Oeverpark Overhoeks met prestaties van gelauwerde sporters als surfer Dorian van Rijsselberghe, schaatsers Bart Veldkamp en Marianne Timmer en turner Epke Zonderland. Tijdens de vaartocht, die werd aangeboden door de gemeente Amsterdam, voeren zij langs alles „waar Nederland trots op is”.

Tussenstop

Koning Willem-Alexander maakte samen met koningin Maxima en de kinderen een spontane tussenstop op het Java-eiland. Daar stapten zij van boord om de Nederlandse dj Armin van Buuren en de dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest een hand te geven. Het ‘uitstapje’ was niet in de draaiboeken opgenomen.

Een militaire groet

De vaartocht eindigde bij het Muziekgebouw aan ’t IJ met een saluut van alle schepen en tien F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht. De straaljagers vlogen met gekleurde rook boven de stad als eerbetoon aan de nieuwe koning. De koninklijke familie besluit de inhuldigingsdag met een diner in het Muziekgebouw.