Prins Willem-Alexander 46 jaar!

Koningsdag Nederland 27 april 2014

Prins Willem-Alexander wordt vandaag 46 jaar. Hij viert nu de laatste keer zijn verjaardag als prins. Vanaf volgend jaar is het vandaag Koningsdag. Aanstaande dinsdag tijdens Koninginnedag treedt Koning Beatrix af en wordt Willem-Alexander koning.

Rustige verjaardag

Prins Willem-Alexander is van plan zijn verjaardag vandaag rustig te vieren met zijn familie en vrienden. Hij vertelde dat gisteren tegen het NOS Jeugdjournaal.

Koningsdag op 27 april

Vanaf volgend jaar is 27 april dé officiële datum om Koningsdag te vieren in plaats van Koninginnedag. Echter zal deze feestdag pas in 2015 voor het eerst op 27 april gevierd gaan worden. Koningsdag 2014 valt namelijk op een zondag. Koningsdag wordt volgend jaar daarom op zaterdag 26 april gevierd.

Vandaag al Koningsdag

Sommige gemeenten vieren vandaag al feest. Er zijn in ieder geval festiviteiten in Oude Pekela, Ulft, Amstelveen, Ede, Eethen, Geldermalsen, Oud Beijerland en Millingen aan de Rijn. Zij kozen daar voor, omdat de gemeenten bang zijn dat er dinsdag 30 april te weinig mensen op de feesten afkomen.