Prins Willem-Alexander klaar voor Koningschap

Willem-Alexander klaar voor Koningschap

Prins Willem-Alexander is klaar voor het koningschap. Dat zegt een ruime meerderheid van de 750 Nederlanders op de website Koningsdagnederland.com.

Koningschap Willem-Alexander

De afgelopen 2 weken plaatste Koningsdag Nederland een poll op haar website met de stelling “Willem Alexander is klaar om koning te worden!”. 91 procent van de bezoekers die de stelling beantwoordden, vindt dat Prins Willem-Alexander klaas is voor het koningschap. Slechts 3 procent is het oneens met de stelling. De overige 6 procent zegt het niet te weten.

Koningslied

Ook het koningslied is beoordeeld door bezoekers van de website. Na de golf van kritiek heeft ‘slechts’ 60 procent van de ondervraagden negatieve kritiek op het koningslied. Bijna 30 procent van de deelnemers, vindt het een prima koningslied.

Prins Willem-Alexander

Prins Willem-Alexander zegt zelf ook klaar te zijn voor het koningschap. Willem-Alexander sprak afgelopen week ontspannen over zijn aanstaande koningschap. Hij is klaar om het over te nemen, zo zei hij in een achtergrondgesprek met royaltyverslaggevers en journalisten. De Prins van Oranjevindt het een voorrecht om het land te kunnen dienen.